Det är viktigt för mig som kostrådgivare att de recept jag erbjuder är enkla att göra i vardagen och att de passar hela familjen. Jag har tagit fram ett nytt recept på tacopaj med belugalinser. Jag hämtade inspiration från andra recept men gjorde diverse förändringar för att minska arbetsmomenten och för att få en bra fettkvalitet.
Pajdeg
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
1 dl kvarg
2 msk havredryck eller mjölk
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan rapsolja, kvarg och mjölk. Rör ihop till en deg och tryck ut i pajform. Förgrädda i 5-10 minuter i 200 graders ugnsvärme.
Fyllning
1 gul lök
1 påse tacokrydda
1,5 dl belugalinser
400 g krossade tomater
2,5 dl havrematlagningsgrädde
1 dl vatten
1 burk majs
3 ägg
1/2 dl mjölk eller havredryck
Salt och svarpeppar
1,5 dl riven mager ost
Hacka löken och fräs den i rapsolja. Häll i tacokrydda och låt den steka med. Tillsätt krossade tomater, havrematlagningsgrädde, vatten och linser. Låt koka ca 20 minuter. Tillsätt majsen. Vispa ihop ägg med mjölk, salt och peppar. Blanda ihop med linsröran och häll i pajformen. Strö över riven ost.
Grädda i 200 graders ugnsvärme i ca 20-25 minuter.