Här kommer recept på halloumi carbonara, tredje receptet i serien om hälsosamma storkok. Det kom till efter önskemål om recept på pasta carbonara och är en helt ny rätt för mig. Barnen var tveksamma men vi vuxna tyckte det var riktigt gott. Vi hade lämnat lite grillost vid sidan av, den och grönsakerna var mest poppis hos barnen. För att göra carbonara till ett mer hälsosamt val bytte vi bacon mot hallloumi, grädde mot lättmjölk och parmesanosten mot mager ost. Vi serverade fullkornspasta och mycket grönsaker till.
400 g grillost
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
4 äggulor
2 dl riven mager ost
2 dl pastakokvatten
2 dl lättmjölk
1 tsk salt
En nypa svartpeppar
Ca 450 g okokt fullkornsspaghetti
Koka spaghetti. Skär grillosten i bitar och stek i rapsolja. Pressa vitlöken och låt den vara med någon minut. Blanda äggulor, riven ost, kokvatten, mjölk, salt och peppar. Häll över grillosten. Vänd i spaghettin och låt värmas på svag värme några minuter.